Zwembad Recreatief zwemmen

Stand van zaken bouw cultuurpodium

De komende tijd wordt het cultuurpodium bij sportcentrum Helsdingen gebouwd. Met dit bericht informeren wij u over de stand van zaken. Het nieuwe theater komt op de plek waar nu de hellingbaan is. Deze wordt afgegraven. Er komt een nieuwe ingang vanaf de voorzijde. Bezoekers lopen dan onder het theater door naar de trap of lift en komen vervolgens uit in de hal waar nu de receptie is.

Tijdelijke ingang

Tijdens de werkzaamheden komt er een tijdelijke ingang: de tweede deur van rechts bij het plein voor het sportcentrum (zie rode pijl op de afbeelding). Dit wordt duidelijk aangegeven zodat bezoekers weten wat de looproute is. Deze deur leidt naar een gang die uitkomt in de hal beneden bij de sporthallen. Vanuit hier kunt u met de gele trap naar boven of met de lift, als u bijvoorbeeld moeilijk traploopt of een kinderwagen bij u heeft. Voor minder validen zorgen wij voor een overstapmogelijkheid op een kleinere scootmobiel, die in de lift past. De receptie blijft gewoon op de huidige plek in de ontvangsthal boven, net als de toegang naar de horeca. De draaideur en de andere deuren naar de voormalige hellingbaan worden afgesloten.

Gebruik kleedkamers

Doordat de ingang beneden is, hebben wij minder zicht op wie er binnenkomt. Daarom adviseren wij om na gebruik van de kleedkamers uw spullen mee te nemen naar de sporthal en daar uw sporttas neer te zetten. Zo verkleint u zelf de kans op diefstal en vermissing.
Planning werkzaamheden
Aannemer Vaessen is de bouwplaats aan het inrichten (zie afbeelding). Op 22 januari start wethouder Verweij de sloop symbolisch door de plaquette in de wand bij de dojo te verwijderen. Daarna start de sloop echt: de fietsenstalling, schanskorven en andere elementen op de hellingbaan worden verwijderd. Vervolgens wordt de hellingbaan afgegraven en wordt een deel van het dak verwijderd. Daarna wordt het podium aan het huidige sportcentrum vast gebouwd. De bouwfase begint in februari met heiwerk en funderingswerkzaamheden. Vanaf april wordt de podiumzaal opgebouwd. U kunt het bouwproces volgen op onze website onder het kopje Podium.

Parkeren

Zoals u kunt zien op de afbeelding op de achterzijde vervallen enkele parkeerplaatsen aan de zijkant van het huidige sportcentrum. Aan de achterzijde van het parkeerterrein (aan de Helsdingse Achterwegzijde) komen later in het bouwproces extra parkeerplaatsen. Deze worden vervroegd aangelegd, om voldoende parkeerplaatsen te houden voor onze bezoekers.
In de maand april is een aantal parkeerplaatsen aan de zijkant van het sportcentrum niet in gebruik. Op deze locatie komt een hijskraan. De achterzijde van de parkeerplaats en bso Wijs! zijn bereikbaar via een rijbaan langs de hijskraan. Wij verwachten dat de parkeerplaatsen bij het sportcentrum en de carpoolplaats voldoende zijn.

Iets melden?

Heeft u een vraag of wilt u iets melden? Laat het ons weten via www.sportcentrumhelsdingen.nl/contact, spreek ons aan bij de receptie of bel 0347 36 9369.

Overzichtfoto bouwplaats en tijdelijke parkeerplaatsen

TREK in een gezonde lunch?
Kijk op onze barkaart!