Events en Vergaderen Mogelijkheden voor iedereen

Podium

juni 2018: open dag!

Ben je ook zo benieuwd hoe het podium er van binnen uit ziet? Kom dan op zaterdag 30 juni tussen 10 en 13 uur naar de open dag!

mei  2018: het raamwerk staat

Door met prefabmaterialen te werken, is de bouw hard opgeschoten. De buitenzijde heeft al zijn toekomstige vorm en ook de binnenzijde is al herkenbaar als podium. 

april 2018: starten met de opbouw

De afgelopen tijd is hard gewerkt aan de extra parkeerplaatsen aan de zijde van de Helsdingse Achterweg. De parkeerplaatsen worden op 10 april opgeleverd.

Begin april is de fundering gestort waardoor de grotere werkzaamheden kunnen starten.
Binnenkort worden de wanden geplaatst waardoor de contouren van het nieuwe gebouw goed zichtbaar zullen zijn.

maart 2018: aanleg nieuwe parkeerplaatsen

Deze maand werken we aan extra parkeerplaatsen aan de achterzijde (nabij de Helsdingse Achterweg). Dit betekent dat er tijdelijk minder parkeerplaatsen zijn om er meer te realiseren. Eind maart zijn de werkzaamheden afgerond.

8 februari 2018: eerste paal geslagen!

De eerste paal voor het theater is geslagen! Een mooi moment wat de start van het bouwen echt markeert. Er zullen er nog vele volgen.

Januari 2018: bouw podium nu echt van start!

In het nieuwe jaar beginnen we goed: de werkzaamheden voor het nieuwe cultuurpodium bij Sportcentrum Helsdingen starten al in januari. Wat kun je de komende tijd verwachten?

Planning

Vanaf 18 januari gaat aannemer Vaessen bv de bouwplaats inrichten. Dit betekent dat het werkterrein wordt afgezet. 
Vanaf 22 januari gaat het bouwproces van start. Eerst wordt de hellingbaan afgegraven en wordt een deel van het dak verwijderd.

Op 22 januari heeft wethouder Verweij de sloop symbolisch gestart door de plaquette in de wand bij de dojo te verwijderen. Nu is de sloop echt begonnen: de fietsenstalling, schanskorven en andere elementen op de hellingbaan worden verwijderd. Vervolgens wordt de hellingbaan afgegraven en wordt een deel van het dak verwijderd. Daarna wordt het podium aan het huidige sportcentrum vast gebouwd. De bouwfase begint in februari met heiwerk en funderingswerkzaamheden. Vanaf april wordt de podiumzaal opgebouwd. Je kunt het bouwproces volgen op deze webpagina. 

Auto’s

Zoals je kunt zien vervallen enkele parkeerplaatsen aan de zijkant van het huidige sportcentrum. Aan de achterzijde van het parkeerterrein (aan de Helsdingse Achterwegzijde) komen later in het bouwproces extra parkeerplaatsen. Deze worden vervroegd aangelegd, om voldoende parkeerplaatsen te houden voor onze bezoekers.

Parkeren

Zoals je kunt zien op de afbeelding op de achterzijde vervallen enkele parkeerplaatsen aan de zijkant van het huidige sportcentrum. Aan de achterzijde van het parkeerterrein (aan de Helsdingse Achterwegzijde) komen later in het bouwproces extra parkeerplaatsen. Deze worden vervroegd aangelegd, om voldoende parkeerplaatsen te houden voor onze bezoekers.
In de maand april is een aantal parkeerplaatsen aan de zijkant van het sportcentrum niet in gebruik. Op deze locatie komt een hijskraan. De achterzijde van de parkeerplaats en bso Wijs! zijn bereikbaar via een rijbaan langs de hijskraan. Wij verwachten dat de parkeerplaatsen bij het sportcentrum en de carpoolplaats voldoende zijn.

Fietsen

Het fietspad van de Monnikendreef naar de Westelijke Parallelweg blijft gewoon toegankelijk. De huidige fietsenrekken worden verplaatst. Bezoekers van het sportcentrum kunnen hun fiets stallen in de fietsenrekken rondom het bouwterrein.

Tijdelijke ingang sportcentrum

Voor de bouw van het podium is het nodig dat de huidige hellingbaan wordt afgegraven. Daarom komt er een tijdelijke ingang: de tweede deur van rechts bij het plein voor het sportcentrum. Dit wordt duidelijk aangegeven zodat bezoekers weten wat de looproute is. Deze deur leidt naar een gang die uitkomt in de hal beneden bij de sporthallen. Vanuit hier kun je met de gele trap naar boven of met de lift, als je bijvoorbeeld moeilijk traploopt of een kinderwagen bij je hebt. Voor minder validen zorgen wij voor een overstapmogelijkheid op een kleinere scootmobiel, die in de lift past. De receptie blijft gewoon op de huidige plek in de ontvangsthal boven, net als de toegang naar de horeca. De draaideur en de andere deuren naar de voormalige hellingbaan worden afgesloten.

Nieuwe ingang

De nieuwe entree komt straks onder het podium (zie impressie hieronder).

Sportverenigingen

Laat je bezoekende verenigingen/tegenstanders weten dat de ingang van het sportcentrum is verplaatst in verband met werkzaamheden. Verwijs ze hiervoor naar onze webpagina sportcentrum.

Gebruik kleedkamers

Doordat de ingang beneden is, hebben wij minder zicht op wie er binnenkomt. Daarom adviseren wij om na gebruik van de kleedkamers je spullen mee te nemen naar de sporthal en daar je sporttas neer te zetten. Zo verklein je zelf de kans op diefstal en vermissing.

Leveranciers

Ook leveranciers kunnen terecht bij de tijdelijke ingang. We verzoeken je vooraf even te bellen zodat we je kunnen ontvangen.

Meer informatie

De komende tijd houden wij jou regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen. Je kunt dit teruglezen op deze webpagina. 
Heb je nog vragen? Mail dan naar sc.helsdingen@vianen.nl of stel je vraag aan de receptie.
 

Impressie van de buitenzijde: de bezoekers lopen onder de podiumzaal door naar de ingangImpressie van de buitenzijde: de bezoekers lopen onder de podiumzaal door naar de ingang

Podiumgedeelte: impressie van de zaal. De kleurstelling kan nog veranderenPodiumgedeelte: impressie van de zaal. De kleurstelling kan nog veranderen.

Podiumgedeelte: impressie van de zaal. De kleurstelling kan nog veranderenPodiumgedeelte: impressie van de zaal. De kleurstelling kan nog veranderen

Er zijn geen activiteiten gepland.

HelsdingenNieuwsbrief juli 2018

Bekijk hier de nieuwsbrief van deze maand!

Lees meer »

HelsdingenStand van zaken bouw cultuurpodium

De komende tijd wordt het cultuurpodium bij sportcentrum Helsdingen gebouwd. Met dit bericht informeren wij u over de stand van zaken.

Lees meer »

TREK in een gezonde lunch?
Kijk op onze barkaart!