Zwembad Recreatief zwemmen

Zwemles

Onze visie: Oog voor jouw kind!

Oog voor jouw kind. Dat is wat wij belangrijk vinden. Onze bevlogen zwemonderwijzers kijken waar jouw kind behoefte aan heeft. Want het ene kind is het andere niet. Daarbij ligt de focus op plezier en spelenderwijs leren volgens de nieuwste inzichten. Wij bieden kinderen een veilige en ontspannen leeromgeving, waarin ze in hun eigen tempo zich kunnen ontwikkelen.
 
We willen dat kinderen zich veilig voelen in het water en dat ze over de benodigde vaardigheden beschikken om zich in verschillende situaties goed te kunnen redden. Zowel in binnen- als in buitenwater. Zodat jij als ouder je kind met een gerust hart kunt laten zwemmen.

Als ouder ben je bij ons nauw betrokken bij de invulling van de zwemlessen. Jij weet wat het beste past bij jouw kind en wat jullie wensen en mogelijkheden zijn. 
 
We zijn transparant en houden je voortdurend op de hoogte van de ontwikkelingen van je kind. Bij ons weet je precies hoe je kind het doet en wanneer het aan de volgende stap toe is. Als je vragen of opmerkingen hebt, kom je gewoon naar ons toe.

Samen hebben we oog voor jouw kind.

De EasySwimmethode

Vanaf 1 januari 2018 gaan we het nieuwe EasySwim diploma invoeren. Het afgelopen jaar zijn we al begonnen met het gebruiken van de EasySwimmethode en wij zijn ervan overtuigd dat deze methode leuker en efficiënter is. We hebben daarom een bewuste keuze gemaakt om volledig over te gaan op de EasySwimmethode.

Wat is EasySwim?

EasySwim is een nieuwe methode van zwemles geven. De EasySwimmethode richt zich op de vaardigheden van het kind, in tegenstelling tot de uitvoering en de afstand zoals dat gedaan wordt bij het ABC-zwemmen. Alle onderdelen die écht belangrijk zijn voor het leren zwemmen van een kind zijn in negen praktijksituaties vertaald die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Het gaat erom dat kinderen de benodigde vaardigheden leren in herkenbare situaties. Door les te krijgen met behulp van deze praktijksituaties verbetert de zelfredzaamheid en wordt er door de herkenbare situaties aan de bewustwording gewerkt. De negen praktijksituaties zijn hieronder weergegeven. Bekijk de video door op het plaatje te klikken.

 

Schipbreukeling

Kind overboord

IJspret

Kampioenen

Schatzoeker

Kopje onder

Heldendaad

Survivalbaan

Jij bent 'm!

Wat zijn de voordelen van EasySwim?

Het volgen van de EasySwimmethode heeft veel voordelen:

  • Het EasySwim diploma is een internationaal erkend diploma.
  • De zwemopleiding wordt met één diploma afgesloten. Het afzwemmen is een echt feestje, dit is namelijk geen toetsmoment. Het kind wordt tussentijds de gehele zwemopleiding beoordeelt.
  • Het diploma is minimaal net zo zwaar als het ABC diploma.
  • Er is een hogere zwemveiligheid. Dit komt omdat met deze methode meer wordt ingespeeld op de bewustwording en herkenning van situaties.
  • Het is veel leuker! De plezier van het kind is een belangrijke factor bij deze methode
  • De zwemlessen zijn betekenisvoller door de negen praktijksituaties
  • Het kind is meer betrokken

De overstap naar het EasySwim diploma zal direct na de kerstvakantie effectief worden. Tot aan de kerstvakantie zwemmen de kinderen nog af voor het Zwem-ABC. Na de kerstvakantie gaan de kinderen afzwemmen voor het EasySwim diploma. Kinderen die voor de kerstvakantie zwemdiploma A of B halen, kunnen hun zwemopleiding na de kerstvakantie afronden door het EasySwim diploma te behalen. Ook de kinderen die hun A of B diploma niet behaald hebben kunnen direct doorstromen om voor het EasySwim diploma te gaan.

De EasySwimmethode duurt even lang als het ABC-zwemmen. In oktober en november worden er informatiemomenten ingepland waarin u een toelichting krijgt op de nieuwe methode en kunnen alle vragen aan bod komen. Folders over de EasySwimmethode zijn ook in het zwembad verkrijgbaar en alle informatie is te lezen via www.easyswim.com. Een vraag over de nieuwe methode kan ook gesteld worden per mail of via de persoonlijke inlogcode op het Leerlingvolgsysteem.

Bekijk ook de visie op EasySwim

Voor wie zijn de zwemlessen?

Kinderen kunnen worden opgegeven voor zwemles als ze 3,5 jaar oud zijn. Ze worden dan op de wachtlijst geplaatst. De tijd dat je op de wachtlijst staat is afhankelijk van de tijden waarop we nieuwe groepen starten en of deze tijden je uitkomen. Als je dus op meerdere dagen en tijden kunt is de kans dat je snel kunt beginnen groter.  

Wanneer zijn de lessen?

Wij geven les op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. de lessen duren 45 minuten.
Op woensdag en zondag zijn er geen lessen.

Inschrijven voor de zwemles

Inschrijven voor de zwemlessen kan persoonlijk bij de receptie van het sportcentrum of via de webkassa. Inschrijven kan ook met het inschrijfformulier. Print het formulier uit en lever deze ingevuld in bij de receptie van Sportcentrum Helsdingen.

Bekijk ook onze video over de eerste zwemles: 

Kijkdagen en afzwemdata

De kijkdagen en afzwemdata worden via de nieuwsbrief aan de ouders/verzorgers gecommuniceerd.

ZwembadInformatieweek EasySwim 4 t/m 11 november

Kom tijdens de zwemlessen in de week van 4 t/m 11 november langs bij de EasySwim stand en stel al je vragen.

Lees meer »

HelsdingenWist je dat je bij ons ook kunt zonnen?

Wij hebben twee zonnebanken beschikbaar waar je heerlijk kunt ontspannen en bijkleuren.

Lees meer »

TREK in een gezonde lunch?
Kijk op onze barkaart!