Zwembad Recreatief zwemmen

Zwemles

Onze visie: Oog voor jouw kind!

Oog voor jouw kind. Dat is wat wij belangrijk vinden. Onze bevlogen zwemonderwijzers kijken waar jouw kind behoefte aan heeft. Want het ene kind is het andere niet. Daarbij ligt de focus op plezier en spelenderwijs leren volgens de nieuwste inzichten. Wij bieden kinderen een veilige en ontspannen leeromgeving, waarin ze in hun eigen tempo zich kunnen ontwikkelen.
 
We willen dat kinderen zich veilig voelen in het water en dat ze over de benodigde vaardigheden beschikken om zich in verschillende situaties goed te kunnen redden. Zowel in binnen- als in buitenwater. Zodat jij als ouder je kind met een gerust hart kunt laten zwemmen.

Als ouder ben je bij ons nauw betrokken bij de invulling van de zwemlessen. Jij weet wat het beste past bij jouw kind en wat jullie wensen en mogelijkheden zijn. 
 
We zijn transparant en houden je voortdurend op de hoogte van de ontwikkelingen van je kind. Bij ons weet je precies hoe je kind het doet en wanneer het aan de volgende stap toe is. Als je vragen of opmerkingen hebt, kom je gewoon naar ons toe.

Samen hebben we oog voor jouw kind.

De EasySwimmethode

Vanaf 1 januari 2018 gaan we het nieuwe EasySwim diploma invoeren. Het afgelopen jaar zijn we al begonnen met het gebruiken van de EasySwimmethode en wij zijn ervan overtuigd dat deze methode leuker en efficiënter is. We hebben daarom een bewuste keuze gemaakt om volledig over te gaan op de EasySwimmethode. Bekijk in dit overzicht de structuur van de lessen. Deze bestaan uit verschillende fases waar de kinderen doorheen lopen. Via het Leerlingvolgsysteem wordt aangegeven in welke fase jouw kind zich bevindt. Met behulp van het overzicht kun je vervolgens inzien waar nog aan gewerkt kan worden en wat je kind al kan.

Wat is EasySwim?

EasySwim is een nieuwe methode van zwemles geven. De EasySwimmethode richt zich op de vaardigheden van het kind, in tegenstelling tot de uitvoering en de afstand zoals dat gedaan wordt bij het ABC-zwemmen. Alle onderdelen die écht belangrijk zijn voor het leren zwemmen van een kind zijn in negen praktijksituaties vertaald die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Het gaat erom dat kinderen de benodigde vaardigheden leren in herkenbare situaties. We gaan spelende wijs met de kinderen de zwemvaardigheden leren. Door de oefenstof op een zo leuk en speelse manier aan te bieden werken de kinderen constant aan hun ontwikkeling. Hierbij gebruiken we een rijke omgeving aan materialen. Door les te krijgen met behulp van deze praktijksituaties verbetert de zelfredzaamheid en wordt er door de herkenbare situaties aan de bewustwording gewerkt. De negen praktijksituaties zijn hieronder weergegeven. Bekijk de video door op het plaatje te klikken.

 

Schipbreukeling

Kind overboord

IJspret

Kampioenen

Schatzoeker

Kopje onder

Heldendaad

Survivalbaan

Jij bent 'm!

Groepjes

In het begin zal de groep van maximaal 12 kinderen in 2 gesplitst worden. Het groepje wat zelfstandig werkt doet een oefening op basis van experimenteren/ontdekken of conditioneren. Het groepje wat bij de lesdocent oefent is bezig met het aanleerproces. In het kader van veiligheid zullen de kinderen die zonder vestje oefenen plaats nemen op de kant. Later in de opleiding zal de groep in meerdere groepjes opgesplitst worden om het beweeg- en leerresultaat te verhogen.

De praktijklessen

Ik de laatste fase van de opleiding gaan de kinderen naar de praktijklessen. Hier zullen ze de 9 praktijksituaties gaan oefenen. Dit maakt het EasySwim diploma compleet.
In de eerste drie lessen worden alle praktijksituaties geoefend. De eerste drie praktijksituaties worden geoefend met kleding pakket 1*. De 4e tot en met de 6e les worden ook alle praktijksituaties geoefend, waarvan de eerste drie praktijksituaties worden geoefend met kleding pakket 2**. De 7e les is het zwemfeest.

Wanneer gaan de kinderen naar de praktijklessen?

De kinderen gaan naar de praktijklessen wanneer zij alle basisvaardigheden van het EasySwim diploma beheersen en deel kunnen nemen aan de eisen van de praktijksituaties. Wat ze hiervoor nog moeten kunnen wordt aangegeven door middel van een stickerkaart. Welke vaardigheden bij welke sticker horen staat hier beschreven. 

Hoelang duren deze praktijklessen?

De praktijklessen zullen 1 uur en 15 min duren. Deze tijd is nodig om alle 9 situaties achter elkaar uit te voeren.

Wanneer zijn deze praktijklessen?

Vrijdag middag van 15:30 uur tot en met 16:45 uur.
Voor de reguliere lessen betaal je een maandkaart. In de periode van de praktijklessen betaal je eenmalig een 7-weken kaart.

*Kleding pakket 1: Lange broek/ Shirt met lange mouwen & waterschoenen
**Kleding pakket 2: Lange broek/ Shirt met lange mouwen/ regenjas & waterschoenen

Wat zijn de voordelen van EasySwim?

Het volgen van de EasySwimmethode heeft veel voordelen:

  • Het EasySwim diploma is een internationaal erkend diploma.
  • De zwemopleiding wordt met één diploma afgesloten. Het afzwemmen is een echt feestje, dit is namelijk geen toetsmoment. Het kind wordt tussentijds de gehele zwemopleiding beoordeelt.
  • Het diploma is minimaal net zo zwaar als het ABC diploma.
  • Er is een hogere zwemveiligheid. Dit komt omdat met deze methode meer wordt ingespeeld op de bewustwording en herkenning van situaties.
  • Het is veel leuker! De plezier van het kind is een belangrijke factor bij deze methode
  • De zwemlessen zijn betekenisvoller door de negen praktijksituaties
  • Het kind is meer betrokken

De overstap naar het EasySwim diploma zal direct na de kerstvakantie effectief worden. Tot aan de kerstvakantie zwemmen de kinderen nog af voor het Zwem-ABC. Na de kerstvakantie gaan de kinderen afzwemmen voor het EasySwim diploma. Kinderen die voor de kerstvakantie zwemdiploma A of B halen, kunnen hun zwemopleiding na de kerstvakantie afronden door het EasySwim diploma te behalen. Ook de kinderen die hun A of B diploma niet behaald hebben kunnen direct doorstromen om voor het EasySwim diploma te gaan.

De EasySwimmethode duurt even lang als het ABC-zwemmen. In oktober en november worden er informatiemomenten ingepland waarin u een toelichting krijgt op de nieuwe methode en kunnen alle vragen aan bod komen. Folders over de EasySwimmethode zijn ook in het zwembad verkrijgbaar en alle informatie is te lezen via www.easyswim.com. Een vraag over de nieuwe methode kan ook gesteld worden per mail of via de persoonlijke inlogcode op het Leerlingvolgsysteem.

Bekijk ook de visie op EasySwim

Voor wie zijn de zwemlessen?

Kinderen kunnen worden opgegeven voor zwemles als ze 3,5 jaar oud zijn. Ze worden dan op de wachtlijst geplaatst. Kinderen kunnen met de zwemlessen starten als ze 4,5 jaar oud zijn.  

Wanneer zijn de lessen?

Wij geven les op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. de lessen duren 45 minuten.
Op woensdag en zondag zijn er geen lessen.

Inschrijven voor de zwemles

Inschrijven voor de zwemlessen kan persoonlijk bij de receptie van het sportcentrum of via de webkassa. Inschrijven kan ook met het inschrijfformulier. Print het formulier uit en lever deze ingevuld in bij de receptie van Sportcentrum Helsdingen.

Bekijk ook onze video over de eerste zwemles: 

Kijkdagen en afzwemdata

De kijkdagen en afzwemdata worden via de nieuwsbrief aan de ouders/verzorgers gecommuniceerd.

Er zijn geen activiteiten gepland.

HelsdingenNieuwsbrief juli 2018

Bekijk hier de nieuwsbrief van deze maand!

Lees meer »

ZwembadZomerrooster 2018

Lees hier de aanpassingen in het rooster van zaterdag 14 juli t/m zondag 19 augustus 2018.

Lees meer »

TREK in een gezonde lunch?
Kijk op onze barkaart!